Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Zuid-West Zuid Holland, Zeeland

Onderzoek

Hoe gaat het bevolkingsonderzoek darmkanker?
U krijgt een uitnodiging via de post. Bij de uitnodiging zit een buisje. Met dit buisje verzamelt u een klein beetje ontlasting. Dit stuurt u op naar een laboratorium. Klik hier voor het filmpje ‘Gebruiksaanwijzing ontlastingstest bevolkingsonderzoek darmkanker’.

Ik ben het buisje kwijt/  Het buisje is beschadigd / Ik heb de vloeistof uit het buisje gemorst. Kan ik een nieuw buisje krijgen?
Ja, dat kan. Neemt u contact op met ons of vraag een nieuwe set aan via het Cliëntenportaal.

Hoe wordt de test beoordeeld?
Laboranten kijken of er bloed in de ontlasting zit.

Vervolgonderzoek

Wat gebeurt er tijdens het intakegesprek?
Voordat een coloscopie wordt gedaan, heeft u een intakegesprek met een arts of verpleegkundige in het ziekenhuis. In dit gesprek worden uw medische gegevens doorgenomen en wordt beoordeeld of u een coloscopie kunt ondergaan. U krijgt ook meer informatie over de voorbereiding en coloscopie. Tijdens het intakegesprek kunt u aangeven of u wel of geen roesje wilt. Ten slotte maakt u tijdens het gesprek de afspraak voor de coloscopie.

Ik heb een afspraak in ziekenhuis X maar wil naar ziekenhuis Y, kan dat?
Ja hoor, dat kan. Wij houden bij het maken van de afspraken voor vervolgonderzoek rekening met een zo kort mogelijke termijn en met de afstand tussen uw woonplaats en het ziekenhuis.

Als u liever naar een ander ziekenhuis wilt, dan kan dat. Houdt er wel rekening mee dat u misschien iets langer moet wachten (en/of moet reizen) voor u in het ziekenhuis terecht kunt

Neemt u contact met ons op om te vragen welke mogelijkheden er zijn.  U kunt ook zelf via ons cliëntenportaal een andere afspraak plannen.