Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Zuid-West Zuid Holland, Zeeland

Beoordeling en uitslag

Hoe en wanneer krijg ik de uitslag?
U ontvangt de uitslag binnen enkele weken 2 weken per brief.

Wat gebeurt er als er bloed in de ontlasting is gevonden?
U ontvangt een brief met de uitslag en een uitnodiging voor een intakegesprek voor vervolgonderzoek. U kunt de uitslag en het vervolgonderzoek bespreken met uw huisarts.

Als u een medische voorgeschiedenis heeft (u gebruikt bijvoorbeeld medicijnen of bent eerder in een ziekenhuis opgenomen) adviseren wij u naar uw huisarts te gaan. Ook als u vragen heeft over de uitslag kunt u deze bespreken met uw huisarts.

Krijgt mijn huisarts bericht van mijn uitslag?
U bent als u meedoet aan het bevolkingsonderzoek de aanvrager van de test, dus u krijgt van ons de uitslag.

Op uw verzoek sturen wij uw huisarts bericht wanneer uw uitslag ongunstig is. U moet perdeelnameronde bij ons aangeven dat u wilt dat uw huisarts geïnformeerd wordt bij een ongunstige uitslag. U kunt dit aangeven via Mijn Bevolkingsonderzoek of via onze informatielijn.

Heeft u uw huisartsgegevens doorgegeven via het antwoordformulier?
Tot 14 december 2017 werd met de ontlastingstest een antwoordformulier meegezonden. Deelnemers vulden hierop de huisartsgegevens in, zodat wij de huisarts konden berichten bij een ongunstige uitslag. Het antwoordformulier is vervallen, ingezonden formulieren worden niet meer ingelezen.

Heeft u met uw ontlastingstest een antwoordformulier ingezonden met daarop uw huisartsgegevens? Uw huisarts ontvangt geen bericht als uw uitslag ongunstig is. Wilt u dat wij uw huisarts (alsnog) informeren? Neem dan contact op met onze informatielijn.