Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Zuid-West Zuid Holland, Zeeland

Bevolkingsonderzoek darmkanker een groot succes

Algemeen geplaatst op vrijdag 29 maart 2019

Deze resultaten komen uit het evaluatierapport dat in opdracht van het RIVM is opgesteld door Erasmus MC Erasmus University Medical Center  en het NKI Nederlands Kanker Instituut /Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis.

Het evaluatierapport laat zien dat het bevolkingsonderzoek darmkanker in 2014 met succes van start is gegaan en dat met vertrouwen naar de toekomst kan worden gekeken. De voorspelling is dat in 2030 jaarlijks bijna 1 op de 5 gevallen van darmkanker en ruim 1 op de 3 sterfgevallen aan darmkanker wordt voorkomen door het bevolkingsonderzoek. Als darmkanker vroeg wordt ontdekt, is de kans groter dat de behandeling succes heeft. De behandeling is vaak ook minder zwaar.

De vijf screeningsorganisaties in Nederland, die het bevolkingsonderzoek darmkanker uitvoeren, zijn enorm trots op deze mooie resultaten! 

In deze infographic staan de belangrijkste resultaten van vier jaar bevolkingsonderzoek darmkanker.