Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Zuid-West Zuid Holland, Zeeland

Nieuwe rondes bevolkingsonderzoek borstkanker

Bevolkingsonderzoek borstkanker geplaatst op dinsdag 5 maart 2019

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Nieuwerkerk a/d IJssel
Vanaf 20 maart kunnen vrouwen uit Nieuwerkerk a/d IJssel die zijn geboren in de jaren 1944 t/m 1969 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum op het parkeerterrein links naast Sportcentrum Parkzoom aan de Iersestraat in Nieuwerkerk a/d IJssel. Tot en met juni worden ruim 3.000 vrouwen uit Nieuwerkerk a/d IJssel per brief uitgenodigd om borstfoto’s te laten maken in het onderzoekscentrum.

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Katwijk (ZH)
Vanaf 20 maart kunnen vrouwen uit Katwijk die zijn geboren in de jaren 1944 t/m 1969 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum op het parkeerterrein bij sporthal Rijnsoever aan de Jacob Catsstraat in Katwijk. Tot en met augustus worden ruim 5.300 vrouwen uit Katwijk per brief uitgenodigd om borstfoto’s te laten maken in het onderzoekscentrum.

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Rijnsburg
Vanaf 21 maart kunnen vrouwen uit Rijnsburg die zijn geboren in de jaren 1944 t/m 1969 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum achter het gemeenschapshuis De Burgt op de hoek van de Abdijlaan en Graaf Florislaan in Rijnsburg. Tot en met medio juni worden ruim 2.600 vrouwen uit Rijnsburg per brief uitgenodigd om borstfoto’s te laten maken in het onderzoekscentrum.

Bevolkingsonderzoek
Alle vrouwen in deze leeftijdscategorie ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van beide borsten. Dit gebeurt in een (verplaatsbaar) onderzoekscentrum van  Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig.

Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Vroege ontdekking van borstkanker vergroot de kans op genezing en maakt vaak een minder ingrijpende behandeling mogelijk. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie. Indien vrouwen klachten hebben aan hun borsten, wordt hen aangeraden niet op deelname aan het bevolkingsonderzoek te wachten, maar naar de huisarts te gaan.

Meer informatie bevolkingsonderzoek borstkanker