Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Zuid-West Zuid Holland, Zeeland

Staatssecretaris Paul Blokhuis opent borstonderzoekscentrum Groenendaal Rotterdam

Algemeen geplaatst op maandag 18 februari 2019

Op vrijdag 15 februari heeft staatssecretaris van VWS, Paul Blokhuis officieel het nieuwe borstonderzoekscentrum aan Groenendaal 219 in Rotterdam geopend. Voorafgaande aan de opening kreeg de staatssecretaris een kijkje achter de schermen en ging hij in gesprek met medewerkers, cliënten en ketenpartners over hun ervaringen met het borstonderzoek. De opening vormde de afsluiting van een werkbezoek van Paul Blokhuis aan Bevolkingsonderzoek Zuid-West.

Nieuw type mammograaf
Op deze nieuwe locatie worden jaarlijks meer dan 35.000 vrouwen uit Rotterdam en omstreken uitgenodigd om hun borsten te laten onderzoeken op afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Het nieuwe borstonderzoekscentrum werkt met een nieuwe type mammograaf. Dit apparaat is uitgebreid getest door laboranten en cliënten en kwam daarbij als beste uit de bus. Vanaf 19 november jl. wordt er gescreend aan de Groenendaal. De ervaringen van zowel de cliënten als medewerkers zijn goed. De laboranten vinden het fijn dat de nieuwe mammograaf veel instellingen automatisch doet. “Daarmee gaat het onderzoek ook sneller.”

Toplocatie
Voorheen was dit borstonderzoekscentrum gevestigd in gebouw Nieuw Hoboken aan de Rochussenstraat in Rotterdam. Dit gebouw krijgt een andere bestemming. De nieuwe locatie aan Groenendaal is een verbetering in diverse opzichten. Zo is het centraler gelegen, nabij de Kubuswoningen, Blaak en de Bibliotheek Rotterdam. De nieuwe locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft voldoende parkeergelegenheid in de omgeving. Daarnaast is het onderzoekscentrum zeer goed toegankelijk voor vrouwen in een rolstoel of scootmobiel. Aan de inrichting is veel aandacht besteed; Bevolkingsonderzoek Zuid-West kan zo de cliënten aan Groenendaal in een aangename ruimte en prettige atmosfeer ontvangen.

Het borstonderzoekscentrum aan Groenendaal is een van de vijftien (mobiele) borstonderzoekscentra van Bevolkingsonderzoek Zuid-West die verspreid over Zuid-Holland en Zeeland operationeel zijn.