Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Zuid-West Zuid Holland, Zeeland

Korte pauze borstonderzoek in Strijen

Bevolkingsonderzoek borstkanker geplaatst op woensdag 16 januari 2019

Vanaf 1 februari is ons mobiele borstonderzoekscentrum tijdelijk weg van de Grote Weel (achter het verzorgingstehuis) in Strijen. Dit in verband met groot onderhoud. De onderzoeksronde in Strijen wordt op 19 februari hervat. Dan wordt de laatste groep van 770 vrouwen uit Strijen per brief uitgenodigd om gratis borstfoto’s te laten maken in het onderzoekscentrum.

Begin maart vertrekt het mobiele centrum definitief uit Strijen. De volgende onderzoeksronde start dan weer eind 2020.

Vrijwillig en gratis
Alle vrouwen tussen 50-75 jaar ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van beide borsten. Dit gebeurt in een (mobiel) onderzoekscentrum van  Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Meedoen aan het bevolkingsonderzoek is vrijwillig en gratis voor de vrouw.

Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Als borstkanker vroeg wordt ontdekt, is de behandeling vaak minder ingrijpend.