Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Zuid-West Zuid Holland, Zeeland

Nieuwe rondes bevolkingsonderzoek borstkanker

Bevolkingsonderzoek borstkanker geplaatst op maandag 14 januari 2019

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Oostburg
Vanaf 17 januari kunnen vrouwen uit Oostburg die zijn geboren in de jaren 1944 t/m 1969 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum op de parkeerplaats ter hoogte van Voetbalvereniging S.V. Oostburg aan de Baljuw Velterweg in Oostburg. Let op: dit is een nieuwe standplaats. Tot en met april worden ruim 3.100 vrouwen uit Oostburg per brief uitgenodigd om borstfoto’s te laten maken in het onderzoekscentrum.

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Kapelle
Vanaf 18 januari kunnen vrouwen uit Kapelle die zijn geboren in de jaren 1944 t/m 1969 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum op de parkeerplaats voor sporthal Groene Woud aan de Vroonlandseweg in Kapelle. Tot en met maart worden ruim 1.700 vrouwen uit Kapelle per brief uitgenodigd om borstfoto’s te laten maken in het onderzoekscentrum.

Bevolkingsonderzoek borstkanker De Lier
Vanaf 21 januari kunnen vrouwen uit De Lier die zijn geboren in de jaren 1944 t/m 1969 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum op het parkeerterrein voor sporthal Vreeloo aan de Veilingweg in De Lier. Tot en met maart worden ruim 1.500 vrouwen uit De Lier per brief uitgenodigd om borstfoto’s te laten maken in het onderzoekscentrum.

Bevolkingsonderzoek
Alle vrouwen in deze leeftijdscategorie ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van beide borsten. Dit gebeurt in een (verplaatsbaar) onderzoekscentrum van  Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig.

Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Vroege ontdekking van borstkanker vergroot de kans op genezing en maakt vaak een minder ingrijpende behandeling mogelijk. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie. Indien vrouwen klachten hebben aan hun borsten, wordt hen aangeraden niet op deelname aan het bevolkingsonderzoek te wachten, maar naar de huisarts te gaan.

Meer informatie bevolkingsonderzoek borstkanker