Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Zuid-West Zuid Holland, Zeeland

Nieuwe onderzoeksrondes bevolkingsonderzoek borstkanker

Bevolkingsonderzoek borstkanker geplaatst op maandag 1 oktober 2018

Begin oktober start een nieuwe ronde van het bevolkingsonderzoek borstkanker in Leiden, Hulst en Zierikzee.

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Leiden (nieuwe locatie)
Vanaf 3 oktober kunnen vrouwen uit Leiden die zijn geboren in de jaren 1943 t/m 1969 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum op het parkeerterrein bij zwembad De Vliet aan de Voorschoterweg in Leiden. Dit is een nieuwe standplaats. Tot en met maart 2019 worden ruim 7.200 vrouwen uit Leiden per brief uitgenodigd om borstfoto’s te laten maken in het onderzoekscentrum.

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Zierikzee (nieuwe locatie)
Vanaf 4 oktober kunnen vrouwen uit Zierikzee die zijn geboren in de jaren 1943 t/m 1968 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum op het parkeerterrein Hatfieldpark (ingang Haringvlietstraat) in Zierikzee. Dit is een nieuwe standplaats. Tot en met begin januari 2019 worden ruim 5.000 vrouwen uit Zierikzee per brief uitgenodigd om borstfoto’s te laten maken in het onderzoekscentrum.

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Hulst
Vanaf 5 oktober kunnen vrouwen uit Hulst die zijn geboren in de jaren 1943 t/m 1968 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum op het parkeerterrein De Statie in Hulst. Tot en met medio januari worden ruim 3.600 vrouwen uit Hulst per brief uitgenodigd om borstfoto’s te laten maken in het onderzoekscentrum.

Bevolkingsonderzoek
Alle vrouwen in deze leeftijdscategorie ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van beide borsten. Dit gebeurt in een (verplaatsbaar) onderzoekscentrum van  Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig.

Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Vroege ontdekking van borstkanker vergroot de kans op genezing en maakt vaak een minder ingrijpende behandeling mogelijk. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie. Indien vrouwen klachten hebben aan hun borsten, wordt hen aangeraden niet op deelname aan het bevolkingsonderzoek te wachten, maar naar de huisarts te gaan.

Meer informatie bevolkingsonderzoek borstkanker