Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Zuid-West Zuid Holland, Zeeland
Naar het opgegeven e-mail adres zal een link worden gestuurd naar deze pagina.
E-mail adres:
*

Bevolkingsonderzoek borstkanker Leiden Merenwijk

Bevolkingsonderzoek borstkanker geplaatst op maandag 3 september 2018

Vanaf 10 september kunnen vrouwen uit Leiden Merenwijk die zijn geboren in de jaren 1943 t/m 1968 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum op het parkeerterrein tussen flat Molenzicht en flat Parkzicht aan de Molenzicht in Leiden. Tot en met begin maart 2019 worden ruim 9.100 vrouwen uit Leiden Merenwijk per brief uitgenodigd om borstfoto’s te laten maken in het onderzoekscentrum.

Bevolkingsonderzoek
Alle vrouwen in deze leeftijdscategorie ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van beide borsten. Dit gebeurt in een (verplaatsbaar) onderzoekscentrum van  Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig.

Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Vroege ontdekking van borstkanker vergroot de kans op genezing en maakt vaak een minder ingrijpende behandeling mogelijk. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie. Indien vrouwen klachten hebben aan hun borsten, wordt hen aangeraden niet op deelname aan het bevolkingsonderzoek te wachten, maar naar de huisarts te gaan.

Meer informatie bevolkingsonderzoek borstkanker