Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Zuid-West Zuid Holland, Zeeland

Nieuwe onderzoeksrondes bevolkingsonderzoek borstkanker

Bevolkingsonderzoek borstkanker geplaatst op donderdag 16 augustus 2018

Eind augustus en begin september start een nieuwe ronde van het bevolkingsonderzoek borstkanker in Rozenburg, Axel en Woubrugge.

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Rozenburg
Vanaf 27 augustus kunnen vrouwen uit Rozenburg die zijn geboren in de jaren 1943 t/m 1968 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum voor voormalig sporthal De Rozet aan de Laan van Nieuw Blankenburg in Rozenburg. Tot en met medio oktober worden ruim 1.600 vrouwen uit Rozenburg per brief uitgenodigd om borstfoto’s te laten maken in het onderzoekscentrum.

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Axel
Vanaf 28 augustus kunnen vrouwen uit Axel die zijn geboren in de jaren 1943 t/m 1968 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum op parkeerplaats Hofplein in Axel. Tot en met medio oktober worden ruim 1.500 vrouwen uit Axel per brief uitgenodigd om borstfoto’s te laten maken in het onderzoekscentrum.

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Woubrugge
Vanaf 3 september kunnen vrouwen uit Woubrugge die zijn geboren in de jaren 1943 t/m 1968 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum op het parkeerterrein bij sporthal Oudendijk aan de Bateweg in Woubrugge. Tot en met medio september worden ruim 900 vrouwen uit Woubrugge per brief uitgenodigd om borstfoto’s te laten maken in het onderzoekscentrum.

Bevolkingsonderzoek
Alle vrouwen in deze leeftijdscategorie ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van beide borsten. Dit gebeurt in een (verplaatsbaar) onderzoekscentrum van  Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig.

Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Vroege ontdekking van borstkanker vergroot de kans op genezing en maakt vaak een minder ingrijpende behandeling mogelijk. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie. Indien vrouwen klachten hebben aan hun borsten, wordt hen aangeraden niet op deelname aan het bevolkingsonderzoek te wachten, maar naar de huisarts te gaan.

Meer informatie bevolkingsonderzoek borstkanker