Bevolkingsonderzoek borstkanker in Reeuwijk

Bevolkingsonderzoek borstkanker geplaatst op donderdag 24 mei 2018

Vanaf 1 juni kunnen vrouwen uit Reeuwijk die zijn geboren in de jaren 1943 t/m 1968 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum op het parkeerterrein bij zalencentrum De Brug aan de Dunantlaan in Reeuwijk. Tot en met augustus worden ruim 1.900 vrouwen uit Reeuwijk per brief uitgenodigd om borstfoto’s te laten maken in het onderzoekscentrum.

Bevolkingsonderzoek
Alle vrouwen in deze leeftijdscategorie ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van beide borsten. Dit gebeurt in een (verplaatsbaar) onderzoekscentrum van  Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig.

Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Vroege ontdekking van borstkanker vergroot de kans op genezing en maakt vaak een minder ingrijpende behandeling mogelijk. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie. Indien vrouwen klachten hebben aan hun borsten, wordt hen aangeraden niet op deelname aan het bevolkingsonderzoek te wachten, maar naar de huisarts te gaan.

Meer informatie bevolkingsonderzoek borstkanker

Archief

Laatste 3 artikelen
Bevolkingsonderzoek borstkanker in Middelburg

Begin april start een nieuwe ronde van het bevolkingsonderzoek borstkanker in Middelburg.Lees meerLees meer

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Heerjansdam

Begin april start een nieuwe ronde van het bevolkingsonderzoek borstkanker in Heerjansdam.Lees meerLees meer

Nieuwe rondes bevolkingsonderzoek borstkanker

Medio maart start een nieuwe ronde van het bevolkingsonderzoek borstkanker in Nieuwerkerk a/d IJssel, Katwijk (ZH) en Rijnsburg.Lees meerLees meer

Toon alle berichten