Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Zuid-West Zuid Holland, Zeeland

Nieuwe mammograaf bij Bevolkingsonderzoek Zuid-West

Bevolkingsonderzoek borstkanker geplaatst op dinsdag 29 mei 2018

Op woensdag 9 mei jl. nam Bevolkingsonderzoek Zuid-West een nieuw type mammograaf in gebruik. Twaalf laboranten en dertig cliënten hebben de afgelopen periode verschillende typen mammografen uitgebreid getest. Het apparaat dat nu op de screeningsunits komt te staan, kwam daarbij als beste uit de bus.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op de screeningsunit in Den Haag onthulden een cliënt en een screeningslaborant de eerste nieuwe mammograaf in Nederland. Een mammograaf maakt röntgenfoto’s van de borsten. Zo kunnen afwijkingen worden opgespoord die nog niet te voelen zijn.

Het vervangen van de mammografen is een van de maatregelen die de screeningsorganisaties nemen om het bevolkingsonderzoek borstkanker klaar te maken voor de toekomst. Wilt u meer weten over de nieuwe mammograaf? Bekijk dan het filmpje.