Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Zuid-West Zuid Holland, Zeeland

Nieuwe onderzoeksrondes bevolkingsonderzoek borstkanker

Bevolkingsonderzoek borstkanker geplaatst op donderdag 15 maart 2018

Eind maart starten drie nieuwe rondes van het bevolkingsonderzoek borstkanker.

Papendrecht
Vanaf 19 maart kunnen vrouwen uit Papendrecht die zijn geboren in de jaren 1943 t/m 1968 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum op het parkeerterrein voor het Rivas Thuiszorg gebouw aan de Seringenstraat in Papendrecht. In verband met groot onderhoud kan het parkeerterrein slecht bereikbaar zijn. Tot juli worden ruim 4.300 vrouwen uit Papendrecht per brief uitgenodigd om borstfoto’s te laten maken in het onderzoekscentrum.

Nieuwkoop
Vanaf 22 maart kunnen vrouwen uit Nieuwkoop die zijn geboren in de jaren 1943 t/m 1968 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum op het parkeerterrein voor sporthal De Steupel aan de Maarten Freeke Wije in Nieuwkoop. Tot medio mei worden ruim 1.900 vrouwen uit Nieuwkoop per brief uitgenodigd om borstfoto’s te laten maken in het onderzoekscentrum.

Gemeente Goes en Borsele
Vanaf 26 maart kunnen vrouwen uit de gemeente Goes en de gemeente Borsele die zijn geboren in de jaren 1943 t/m 1968 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum op het parkeerterrein Molenplein in Goes. Tot en met september worden ruim 5.200 vrouwen uit de gemeente Goes en 2.900 vrouwen uit de gemeente Borsele per brief uitgenodigd om borstfoto’s te laten maken in het onderzoekscentrum.

Bevolkingsonderzoek
Alle vrouwen in deze leeftijdscategorie ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van beide borsten. Dit gebeurt in een (verplaatsbaar) onderzoekscentrum van  Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig.

Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Vroege ontdekking van borstkanker vergroot de kans op genezing en maakt vaak een minder ingrijpende behandeling mogelijk. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie. Indien vrouwen klachten hebben aan hun borsten, wordt hen aangeraden niet op deelname aan het bevolkingsonderzoek te wachten, maar naar de huisarts te gaan.

Meer informatie bevolkingsonderzoek borstkanker