Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Zuid-West Zuid Holland, Zeeland

Aanmelding certificeringstraject pathologen

Het bevolkingsonderzoek darmkanker leidt na volledige invoering in 2019 jaarlijks tot circa 66.000 extra coloscopieƫn met bijbehorende pathologische beoordelingen. Alleen pathologielaboratoria en pathologen die voldoen aan de landelijk gestelde kwaliteitseisen mogen deze pathologische beoordelingen uitvoeren.

Certificeringsprogramma
Het certificeringsprogramma voor pathologen bestaat uit het doorlopen van een e-learning met een daaropvolgende toets. De e-learning geeft een overzicht van de benodigde actuele kennis voor de beoordelingen voor het bevolkingsonderzoek darmkanker. De toets betreft actuele diagnostiek, gebaseerd op het bevolkingsonderzoek in Engeland.

De toets moet met goed gevolg worden afgelegd: 45 van de 50 vragen moeten juist beantwoord worden. Een deelnemer kan maximaal drie pogingen doen de toets met goed gevolg af te ronden. Het gehele traject van e-learning en toets is geaccrediteerd voor 5 punten. Als u eenmaal als patholoog toegelaten bent, moet u 3x per jaar deelnemen aan een rondzending om toegelaten te blijven. Een nieuw systeem voor rondzendingen wordt ontwikkeld in 2017.

- Procedure toelating pathologen voor Bevolkingsonderzoek

Aanmelden
Pathologen die deel willen nemen aan het toetsingsprogramma kunnen zich via onderstaand formulier aanmelden. Na aanmelding ontvangt u binnen twee dagen een e-mail met een handleiding, gebruikersnaam en wachtwoord voor de e-learning en de benodigde informatie voor het verdere traject.

Meer informatie
Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen? U kunt contact opnemen met de landelijke coƶrdinatoren certificering, Susanne Gotzhein (088 - 00 01 374) of Ingrid van Laar (088 - 11 86 245), of via coordinatorcertificering@bevolkingsonderzoekoost.nl.

Aanhef:
*
Voorletters:
*
Achternaam:
*
Geboortedatum:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
*
Functie:
*
Nummer BIG-registratie:
*
Naam PA-laboratorium:
*
Locatie:
*
Adres:
*
Postcode:
*
Plaats:
*
E-mailadres werk:
*
Telefoon:
Mobiel:

Velden met een * zijn verplicht.