Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Zuid-West Zuid Holland, Zeeland

Uw uitnodiging

Bent u tussen de 50 en 75 jaar? Dan ontvangt u elke 2 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. De eerste uitnodiging ontvangt u als u 50, 51 of 52 jaar bent. Vanaf het jaar dat u 76 wordt, ontvangt u geen uitnodiging meer.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in een van onze onderzoekscentra. U wordt uitgenodigd op een locatie in (de buurt van) uw woonplaats. Wilt u weten wanneer wij bij u in de buurt zijn? Dat kunt u vinden op de pagina ‘wanneer zijn wij bij u in de buurt’.

U ontvangt de uitnodiging 2 tot 3 weken voor het onderzoek. Wij versturen de uitnodigingen op volgorde van postcode.

Gegevens via de gemeente
Wij krijgen uw gegevens van de gemeente waar u staat ingeschreven.
De gemeente geeft uw naam, adres en geboortedatum aan ons door. Staat u niet ingeschreven bij een gemeente? Dan ontvangt u geen uitnodiging.

Contact opnemen
In de volgende gevallen kunt u het beste contact met ons opnemen:

  • Als u bent verhuisd en de vorige keer in een andere provincie heeft meegedaan.
  • Als u in een rolstoel zit of niet goed kunt lopen, traplopen of staan.
  • Als u een implantaat in de buurt van uw borst heeft. Meer informatie hierover vindt u ook elders op deze website.

Zinkzalf
Gebruikt u zinkzalf op uw borsten en heeft u een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker ontvangen? Dan vragen we u om - zo mogelijk - 2 à 3 weken te stoppen met het gebruik van zinkzalf totdat u heeft deelgenomen aan het onderzoek. Wij adviseren u om deze weken na het douchen de plek waar het om gaat goed schoon te wrijven. Als er geen wondjes zitten op de eerder met zinkzalf ingesmeerde plek, zou u de zinkzalf kunnen vervangen door maïzena (let op: als poeder gebruiken). Door het gebruik van zinkzalf op uw borsten, kunnen er deeltjes van de zalf zichtbaar zijn op de röntgenfoto's. Dit maakt het moeilijker om de foto's goed te kunnen beoordelen. Het hangt af van de duur en de mate waarin de zinkzalf gebruikt wordt, hoe lang het duurt voordat de deeltjes van de huid zijn en de zinkzalf de kwaliteit van de foto's niet meer beïnvloedt.

 


Hoe gaat het bevolkingsonderzoek borstkanker?