Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Zuid-West Zuid Holland, Zeeland

Bezwaar

Bij deelname aan het bevolkingsonderzoek borstkanker worden uw gegevens elektronisch verwerkt. Wij gebruiken hiervoor beveiligde systemen. De resultaten van het bevolkingsonderzoek kunnen worden gebruikt voor het steeds verder verbeteren van het onderzoek en voor wetenschappelijk onderzoek. Uw privacy wordt hierbij optimaal beschermd.

Als u bezwaar maakt tegen het registreren en/of gebruik van uw gegevens, heeft dit uiteraard geen invloed op de manier waarop u voor, tijdens of na het bevolkingsonderzoek wordt bejegend.

Met wie worden uw gegevens uitgewisseld?

 • Als er bij u een afwijking wordt gezien die om nader onderzoek vraagt geven wij dit door aan u huisarts en specialist.
 • Om de kwaliteit van het bevolkingsonderzoek te monitoren en ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek wisselen wij gegevens uit met:
  • het ziekenhuis: door de medische uitslag van het weefselonderzoek op te vragen wordt nagegaan of uw doorverwijzing terecht was;
  • het Integrale Kankercentrum. Deze organisatie registreert de gegevens van patienten bij wie kanker is geconstateerd. Deze uitwisseling laat de gevallen van borstkanker zien die buiten het bevolkingsonderzoek zijn geconstateerd.
  • het Centraal Bureau voor de Statistiek. Doel hiervan is om na te gaan of het doel van het bevolkingsonderzoek (het terugdringen van sterfte aan borstkanker) wordt bereikt.

Hoe maakt u bezwaar?
U kunt op verschillende manieren bezwaar maken:

 • Via het formulier ‘Bezwaar bevolkingsonderzoek borstkanker’.
  Klik hier om het formulier te downloaden.
   
 • Via de informatielijn van Bevolkingsonderzoek Zuid-West, telefoonnummer 088 248 20 00. U ontvangt dan een bezwaarformulier waarop u uw bezwaren kenbaar kunt maken.

Bezwaar opheffen?
Wilt u een eerder gemaakt bezwaar opheffen? Neem contact op met onze informatielijn.